
Macarrons de l’Àvia
La recepta d’avui ens transporta de ple a la nostra infància. I és que aquests macarrons de l’àvia ens recorden aquells àpats acompanyats dels avis, on mai tenies el plat buit i on sorties rodant per la porta! Ara és una recepta que no pot faltar mai a casa, i intentem posar-hi el mateix amor que hi posava l’àvia. Anem a la cuina?
Ingredients:
- 2 dents d’all
- 200g de carn picada de vedella
- 300g de macarrons
- 2 cullerades soperes d’orenga
- 1 culleradeta de julivert picat
- 1 pebrot verd petit
- 150g de formatge ratllat
- 1 polsim de sal
- 500g de tomàquet natural triturat
- 30ml d’oli
- 1 culleradeta de sucre
Preparació:
- En primer lloc prepararem sofregit de tomàquet. Per això, agafem una paella gran i posem a escalfar l’oli. Quan estigui calent, afegim els alls i el pebrot ben picats.
- Tot seguit, incorporem la carn picada i sofregim tot junt. Recorda moure la preparació per evitar que els ingredients es cremin i la carn quedi ben separada. Un cop la carn comença a coure’s, afegim el tomàquet natural triturat, baixem el foc i acabem de sofregir.
- Condimentem amb sal, orenga, julivert i una mica de sucre per combatre l’acidesa del tomàquet. Mentre s’acaba de fer la salsa, coem els macarrons en aigua abundant i una mica de sal.
- Quan els macarrons estiguin al dente, els escorrem i els col·loquem en una font per servir-los. Un cop estigui llest el sofregit, el servim per sobre de la pasta i hi posem una mica de formatge ratllat, o el servim apart perquè cada comensal afegeixi la quantitat que vulgui.
Llest! Ja tenim els nostres macarrons de l’àvia preparats per menjar. Pots acompanyar-los amb una deliciosa amanida per a completar l’àpat, per exemple!
Bon profit!

