Ensaladilla Russa
La recepta d’avui és una amanida que de ben segur tots coneixeu. A qui no li agrada una boníssima ensaladilla russa? Amb les seves verudretes ben tallades, la seva tonyina, les seves olivetes verdes, i el seu bany de maionesa… Així doncs, us animeu a venir a la cuina?
Ingredients (per a 4 persones):
- 450g de patates
- 4 pastanagues
- 200g de pèsols congelats
- 2 ous
- 15 olives verdes sense pinyol tallades
- 200g de tonyina en conserva
- 250g de maionesa
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Pas a pas:
- En primer lloc posarem a coure els ous. Posem els ous al foc amb aigua freda i quan arrenqui el bull els deixem coure durant 10 minuts. Retirem de l’olla, els pelem i reservem.
- Al mateix temps posarem a coure les patates. Posem aigua dins una olla amb dos cullerades de sal. Quan arrenqui el bull incorporem les patates i les pastanagues senceres. Courem durant uns 20-30 minuts, retirarem del foc i les tallarem a daus.
- Courem també els pèsols. Ho farem dins una cassola amb una culleradeta d’oli d’oliva verge extra, afegirem els pèsols amb una miqueta de sal i els cuinarem fins que estiguin tendres.
- Un cop ho tinguem tot, incorporarem les patates, les pastanagues i l’ou tallat dins una font per servir.
- Finalment afegirem la tonyina, les olives i la maionesa. Ho barrejarem tot molt bé, fins que quedi ben integrat.
I llest! Ara tenim una deliciosa ensaladilla russa, només ens caldrà deixar-la refredar! Us recomanem fer-la i deixar-la tota la nit a la nevera, com més freda, més bona!
L’ensaladilla russa és una recepta molt completa, que ens servirà com a plat únic ja que ens aporta els diferents grups d’aliments necessaris en un únic plat: hidrats, proteïnes i verdures. Pot ser més fantàstica i completa l’ensaladilla russa?
Bon profit!