recepta de crema de pèsols
Sopes i Cremes

Crema de Pèsols

La recepta d’avui és una boníssima crema de pèsols, apte tant per gaudir-la en fred com en calent. A més a més, pots complementar-la amb alguns toppings! Anem a la cuina?

Ingredients (per a 4 persones):

  • 400g de pèsols congelats o frescos 
  • 1 ceba mitjana, picada finament
  • 2 grans d’all, picats
  • 500ml de brou de verdures (pots usar brou de pollastre si ho prefereixes)
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 120ml de crema de llet 
  • Sal i pebre al gust
  • Opcional: croutones, formatge ratllat o herbes fresques per a decorar

Pas a pas:

  1. Per començar, escalfa l’oli d’oliva dins una olla gran a foc mitjà. Afegeix la ceba picada i l’all i cuina fins que estiguin tendres i translúcids, aproximadament uns 5 minuts.
  2. A continuació afegeix els pèsols a l’olla i salta’ls durant 2-3 minuts.
  3. Aboca el brou de verdures dins l’olla i porta a ebullició. Redueix el foc a mig-baix, cobreix l’olla i cuina a foc lent durant uns 10-15 minuts, o fins que els pèsols estiguin tendres.
  4. Retira l’olla del foc i usa una liquadora de mà per a triturar els pèsols i el brou fins a obtenir una consistència suau.
  5. Torna a col·locar la barreja dins l’olla a foc mitjà. Agrega la crema espessa i escalfa la sopa fins que estigui ben calenta però sense bullir. Remou ocasionalment.
  6. Finalment, afegeix sal i pebre al gust i ajusta la consistència agregant més brou si la desitges més líquida.
  7. Serveix la crema de pèsols calenta. Pots decorar-la amb croutones, formatge ratllat o herbes fresques al gust, per exemple.

Llest! Ara tens una deliciosa crema de pèsols llesta per a gaudir. 

Aquesta recepta és versàtil, i pots personalitzar-la segons les teves preferències, afegint ingredients com pernil o menta fresca per a donar-li un toc diferent.

Bon profit!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *