
Crema de Carbassa i Pastanaga
Avui us portem una boníssima crema de verdures ideal per aquests mesos de tardor: una crema de carbassa i pastanaga. La carbassa és un dels ingredients estrella d’aquesta època, i juntament amb la pastanaga ens permetran gaudir d’un plat calent i que agradarà a petits i grans! Ens animem a cuinar?
Ingredients per la crema de carbassa i pastanaga (per a 4 persones):
- 500g de carbassa
- 500g de pastanaga
- 1 porro
- 1 litre d’aigua
- Oli d’oliva verge extra
- Nou moscada, curry i pebre
- Sal
- Opcional: pipes de carbassa, ametlles o qualsevol altre fruit sec
Pas a Pas:
- En primer lloc posarem un bon raig d’oli dins una olla, i hi introduïrem el porro tallat a rodanxes. El deixarem coure durant uns 10 minuts, fins que veiem que comença a agafar una mica de color.
- Tot seguit pelarem i tallarem la carbassa i la pastanga. Nosaltres comprem la carbassa ja pelada, però podeu fer-ho facilment si la poseu al microones prèviament.
- Un cop ho tinguem a punt, afegirem la carbassa i la pastanaga dins l’olla i, tot seguit, sofregirem durant uns 5 minuts.
- Ara és el moment d’afegir l’aigua i el toc de sal. Deixarem bullir durant uns 20 minuts, fins que veiem que tant la carbassa com la pastanaga estan una mica toves.
- Apagarem el foc i triturarem tot amb la batedora elèctrica. Podem aprofitar per afegir el toc d’espècies: nou moscada, curry i pebre, al gust.
- Finalment, servirem la crema de carbassa i pastanaga. Podem decorar-la amb pipes de carbassa o amb qualsevol altre fruit sec, per donar-li un toc crunchy.
Llest! Ara tenim una deliciosa crema de verdura de tardor per gaudir i entrar en calor.
Pots fer variants d’aquesta recepta, substituïnt la pastanaga per moniato, li dóna un toc molt dolcet i queda boníssima! També podeu pensar en altres toppings que no siguin necessàriament fruits secs: pernil salat, crostonets de pa…
Podeu complementar aquesta recepta amb un segon plat de carn o de peix, així tindreu un menú ben complet!
Bon profit!

