Avui us portem una recepta d’una salsa molt típica i que agrada a petits i grans! És una salsa ideal per a acompanyar plats de pasta, però també funciona força bé amb plats de verdures. La salsa beixamel és una de les recpetes més bàsiques i fàcils de fer. Així doncs, us animeu a cuinar-la amb nosaltres?
Ingredients (per a 1/2 litre):
- 1 cullerada de farina Maizena
- 25g de mantega
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 500ml de llet freda
- Sal
- Nou moscada
Pas a pas:
- Per començar, barrejarem la Maizena amb la llet freda, fora del foc. Anirem abocant poc a poc la llet mentre anem remenant per a integrar-ho.
- A continuació posarem una paella al foc, a foc molt baix, amb la mantega i l’oli. Un cop la mantega s’hagi desfet, afegirem la barreja de Maizena i llet. No deixarem de remenar, per evitar que es facin grumolls.
- Un cop arrenqui el bull ho salarem i afegirem la nou moscada.
Llest! Ara ja teniu una salsa beixamel deliciosa per a vestir els vostres plats de pasta i de verdura!
Teniu la opció d’afegir ceba per donar-li un gust encara més intens. En aquest cas caldrà tallar ben petita, a tires, i afegir-la al foc amb la mantega i l’oli. Quan estigui transparent afegirem la Maizena i la llet i no deixarem de remenar fins que bulli. Ens caldrà triturar-la un cop feta.
Bon profit!