Amanida de tomàquet i formatge
Avui et portem una recepta fresca i molt senzilla, d’aquelles que serveixen com a entrant per a qualsevol època de l’any. Amb aquesta amanida de tomàquet i formatge triomfaràs segur! Ja sigui pel dia a dia o per una ocasió especial, és una opció saludable i apte per a acompanyar qualsevol plat de pasta, de carn o de peix. Així doncs, anem a la cuina?
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 tomàquets mitjans
- 200g de formatge fresc (tipus Mozzarella, de Burgos…)
- Orenga
- Olives Negres
- Sal i pebre al gust
- Oli d’Oliva
Pas a pas:
- En primer lloc, renta els tomàquets i talla’ls en rodanxes fines (d’aproximadament 3 mm) i col·loca’ls en un plat.
- És el moment de salpebrar el tomàquet i posa el formatge, tallat a làmines, per sobre.
- Espolsa-hi una mica d’orenga i decora-ho amb les olives negres.
- I finalment amaneix amb força oli d’oliva.
Llest! Ara tens una deliciosa amanida de tomàquet i formatge, ideal com a entrant.
També pots afegir-hi fruits secs, per a donar-li un toc “crunchy” a la teva amanida, o fins i tot acompanyar-la amb algunes torradetes.
Potsvariar el formatge a utilitzar, en aquest cas hem fet servir Mozzarella, però una gran opció és fer-la amb Burrata. Posa totes les rodanxes de tomàquet en un plat fons i afegiu la burrata just a sobre, en el moment de degustar-lo deixa que la burrata banyi tot el tomàquet, serà espectacular!
Bon profit!