Recepta de l’amanida de tomàquet i formatge: una deliciosa combinació d’sabors!

 

Amanida de Tomàquet i Formatge Feta: Un Clàssic Ple de Frescor i Sabor

L’amanida de tomàquet i formatge feta és un plat senzill però exquisit que destaca per la seva frescor i combinació de textures. Perfecta per a un dinar lleuger, un sopar ràpid o com a guarnició, aquesta amanida tradicional mai falla.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 4 tomàquets madurs (millor si són de temporada, tipus cor de bou o de Montserrat)
  • 150 g de formatge feta
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena (o de vi blanc si prefereixes un gust més suau)
  • Sal (al gust)
  • Pebre negre mòlt (al gust)
  • Julivert fresc (picat finament)
  • Opcional: unes fulles d’alfàbrega fresca per un toc aromàtic

Preparació pas a pas

1. Preparació dels ingredients

  • Neteja bé els tomàquets sota l’aigua corrent i eixuga’ls. Talla’ls en rodanxes d’aproximadament 0,5 cm de gruix.
  • Esmicola el formatge feta amb les mans en trossos petits o talla’l a daus, segons prefereixis la presentació.

2. Muntatge de l’amanida

  • En un plat gran o safata, col·loca les rodanxes de tomàquet de forma circular o en línies, alternant-les amb els trossos de formatge feta. Això crearà una presentació atractiva i equilibrada.
  • Espolvoreja una mica de sal i pebre negre per damunt, tenint en compte que el formatge feta ja és salat.

3. Amaniment i decoració

  • Afegeix un raig d’oli d’oliva verge extra i unes gotes de vinagre de Mòdena per potenciar els sabors.
  • Espolvoreja el julivert fresc picat per damunt i, si vols, unes fulles d’alfàbrega fresca per donar-li un toc aromàtic únic.

4. Servei

  • Serveix immediatament perquè els tomàquets mantinguin tota la seva frescor. Aquesta amanida és perfecta com a entrant o per acompanyar plats de carn, peix o pasta.

Variants i consells

  • Amb mozzarella: Substitueix el formatge feta per mozzarella fresca si prefereixes una textura més suau i cremosa.
  • Amb fruits secs: Afegeix unes nous picades o pinyons torrats per donar un toc cruixent.
  • Amb olives: Prova afegir olives negres o verdes per un contrast de sabors intensos.
  • Amb cítrics: Afegeix una mica de ratlladura de llimona o taronja per aportar frescor i un punt diferent.

Beneficis nutricionals

Aquesta amanida és una opció molt saludable. Els tomàquets són rics en antioxidants com el licopè, mentre que el formatge feta aporta proteïnes i calci. A més, l’oli d’oliva verge extra és una font de greixos saludables que beneficien el sistema cardiovascular.

Bon profit!

Ara tens una recepta fàcil, ràpida i deliciosa que s’adapta a qualsevol ocasió. Sorprèn els teus convidats amb aquesta amanida clàssica i gaudeix d’un àpat ple de frescor i sabor.

 

Feu un comentari