Amanida de Tomàquet i Formatge Feta: Un Clàssic Ple de Frescor i Sabor
L’amanida de tomàquet i formatge feta és un plat senzill però exquisit que destaca per la seva frescor i combinació de textures. Perfecta per a un dinar lleuger, un sopar ràpid o com a guarnició, aquesta amanida tradicional mai falla.
Ingredients (per a 4 persones)
- 4 tomàquets madurs (millor si són de temporada, tipus cor de bou o de Montserrat)
- 150 g de formatge feta
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena (o de vi blanc si prefereixes un gust més suau)
- Sal (al gust)
- Pebre negre mòlt (al gust)
- Julivert fresc (picat finament)
- Opcional: unes fulles d’alfàbrega fresca per un toc aromàtic
Preparació pas a pas
1. Preparació dels ingredients
- Neteja bé els tomàquets sota l’aigua corrent i eixuga’ls. Talla’ls en rodanxes d’aproximadament 0,5 cm de gruix.
- Esmicola el formatge feta amb les mans en trossos petits o talla’l a daus, segons prefereixis la presentació.
2. Muntatge de l’amanida
- En un plat gran o safata, col·loca les rodanxes de tomàquet de forma circular o en línies, alternant-les amb els trossos de formatge feta. Això crearà una presentació atractiva i equilibrada.
- Espolvoreja una mica de sal i pebre negre per damunt, tenint en compte que el formatge feta ja és salat.
3. Amaniment i decoració
- Afegeix un raig d’oli d’oliva verge extra i unes gotes de vinagre de Mòdena per potenciar els sabors.
- Espolvoreja el julivert fresc picat per damunt i, si vols, unes fulles d’alfàbrega fresca per donar-li un toc aromàtic únic.
4. Servei
- Serveix immediatament perquè els tomàquets mantinguin tota la seva frescor. Aquesta amanida és perfecta com a entrant o per acompanyar plats de carn, peix o pasta.
Variants i consells
- Amb mozzarella: Substitueix el formatge feta per mozzarella fresca si prefereixes una textura més suau i cremosa.
- Amb fruits secs: Afegeix unes nous picades o pinyons torrats per donar un toc cruixent.
- Amb olives: Prova afegir olives negres o verdes per un contrast de sabors intensos.
- Amb cítrics: Afegeix una mica de ratlladura de llimona o taronja per aportar frescor i un punt diferent.
Beneficis nutricionals
Aquesta amanida és una opció molt saludable. Els tomàquets són rics en antioxidants com el licopè, mentre que el formatge feta aporta proteïnes i calci. A més, l’oli d’oliva verge extra és una font de greixos saludables que beneficien el sistema cardiovascular.
Bon profit!
Ara tens una recepta fàcil, ràpida i deliciosa que s’adapta a qualsevol ocasió. Sorprèn els teus convidats amb aquesta amanida clàssica i gaudeix d’un àpat ple de frescor i sabor.