Sípia amb pèsols

Origen de la recepta de sípia amb pèsols

La sípia amb pèsols és un plat tradicional de la gastronomia catalana. Aquesta recepta combina la carn magra i tendra de la sípia amb la dolçor dels pèsols tendres, creant una combinació de sabors única i deliciosa.

Ingredients necessaris per a la sípia amb pèsols

  • Sípia: 500 grams
  • Pèsols: 300 grams
  • Ceba: 1 unitat
  • All: 2 dents
  • Oli d’oliva: 3 cullerades
  • Tomàquet triturat: 200 grams
  • Vi blanc: 1 got
  • Brou de peix: 200 ml
  • Sol i pebre: al gust
  • Pebre vermell dolç: al gust

Mètode de preparació de la sípia amb pèsols

  1. Netejar i tallar la sípia: Tallar la sípia en trossos petits i netejar-la bé.
  2. Preparar el sofregit: En una cassola amb oli d’oliva, sofregir la ceba i l’all picats fins que estiguin daurats.
  3. Afegir els ingredients principals: Afegir la sípia a la cassola i remenar-ho tot bé. Després, incorporar els pèsols, el tomàquet triturat, el vi blanc i el brou de peix. Salpebrar al gust i afegir una mica de pebre vermell dolç.
  4. Cuinar lentament: Coure a foc lent durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant fins que la sípia i els pèsols estiguin tendres i el sofregit hagi agafat el seu sabor característic.
  5. Rectificar el punt de sal: Provar i rectificar de sal si és necessari.
  6. Servir calent: La sípia amb pèsols és un plat que es serveix millor calent, acompanyat d’una mica de pa per saborar la salsa.

Variacions i diferències regionals de la sípia amb pèsols

En funció de la regió de Catalunya on es prepari, la sípia amb pèsols pot tenir variacions en els ingredients utilitzats o en el punt de cocció. Algunes regions poden afegir-hi herbes aromàtiques com el pebre vermell picant o el julivert per donar-li un toc diferent.

Suggeriments de servei i presentació de la sípia amb pèsols

Per a un toc més sofisticat, es pot acompanyar la sípia amb pèsols amb una copa de vi blanc fresc o cava. A l’hora de presentar el plat, es pot decorar amb fulles de julivert fresc o una mica de pebre vermell picat per donar-li un toc de color.

Guarnicions i acompanyaments per a la sípia amb pèsols

Aquest plat tradicional català es pot acompanyar de pa torrat amb all i tomàquet per absorbir la salsa. També queda deliciós amb una amanida fresca d’enciam i tomàquet com a acompanyament.

Beneficis per a la salut i valor nutricional de la sípia amb pèsols

La sípia amb pèsols és una font excel·lent de proteïnes magres i nutrients essencials com el ferro i els àcids grassos omega-3. Els pèsols aporten fibra i minerals, mentre que la sípia és baixa en greixos saturats. Aquest plat és una opció saludable i equilibrada per a tota la família.

Feu un comentari