Quiche de verdures o bolets

 

Quiche de verdures o bolets

La quiche és un plat tradicional de la cuina francesa que consisteix en una tarta salada farcida amb diferents ingredients com verdures, formatges, bolets o carns. Avui compartim una deliciosa recepta de quiche de verdures o bolets que et farà gaudir d’una explosió de sabors i textures.

Origen

La quiche té les seves arrels a la regió de Lorena, a França. Es diu que va ser inventada pels pagesos de la zona com a manera d’aprofitar les restes de menjar i reutilitzar-les en una tarta fàcil i deliciosa.

Ingredients

  • Massa brisa per a la base
  • Verdures variades (bròquil, pastanaga, pebrot, ceba)
  • Bolets (trompetes de la mort, rovellons, bolets de card)
  • Formatge ratllat (emmental, gruyere)
  • Ous
  • Nata líquida
  • Sal i pebre

Mètode de preparació

  1. Estira la massa brisa en un motlle per a quiche i punxa-la amb una forquilla. Daura-la al forn preescalfat a 180 ºC durant 10 minuts.
  2. Bull les verdures i els bolets i salta’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva fins que estiguin tendres.
  3. En un bol, bat els ous amb la nata líquida i afegeix-hi el formatge ratllat, les verdures i els bolets bullits. Salpebra al gust.
  4. Aboqui la barreja sobre la base de massa brisa ja prehornada i posa-ho al forn durant 30-40 minuts, fins que la quiche estigui ben cuita i daurada per sobre.
  5. Deixa refredar abans de tallar i servir la quiche de verdures o bolets.

Variacions

Les quiches són molt versàtils i es poden adaptar a gustos i preferències personals. Pots provar diferents combinacions d’ingredients, com afegir pernil dolç, tonyina o altres verdures segons la temporada.

Suggeriments de servei i presentació

Per a servir i presentar la quiche de verdures o bolets, pots acompanyar-la d’una amanida fresca amb vinagreta balsàmica o una salsa de iogurt i mostassa. La quiche també és un plat ideal per a un pícnic o una festa, ja que es pot menjar freda o calenta.

Com a guarnició o acompanyament, pots optar per una crosta de pa torrat, patates fregides o una mica de salsa de tomàquet casolana.

Beneficis per a la salut

Els beneficis per a la salut de la quiche de verdures o bolets inclouen la fibra de les verdures, les proteïnes dels ous i els nutrients essencials dels bolets. A més, és un plat ric en calci i vitamines.

Així que, gaudeix d’aquesta exquisida quiche de verdures o bolets i experimenta amb les opcions que t’ofereix la cuina tradicional francesa. Bon profit!

Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍

Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!

Descobreix ara, fes clic aquí

Feu un comentari