Quiche lorraine

Origen

La Quiche Lorraine és una especialitat culinària que té les seves arrels a la regió de Lorraine, a França. Aquest plat, famós arreu del món, és una mena de pastís salat que combina una base de pasta brisa amb una barreja de ous, nata i bacon o pernil dolç.

Ingredients

  • Pasta brisa
  • Ous
  • Nata líquida
  • Bacon o pernil dolç
  • Ceba
  • Formatge gruyère
  • Sal i pebre

Mètode de preparació

Per preparar una autèntica Quiche Lorraine, primer s’ha de fornejar la pasta brisa i reservar-la. En una paella, s’ha de saltejar el bacon o pernil dolç juntament amb la ceba fins que estiguin ben cuites. En un bol, batre els ous amb la nata i afegir-hi el bacon i la ceba saltejats. S’ha de condimentar amb sal i pebre, i abocar la barreja a la pasta brisa. Espolvorejar formatge gruyère per sobre i enfornar fins que estigui daurat.

 

Variacions i diferències regionals

Encara que la versió clàssica de la Quiche Lorraine inclou generalment bacon o pernil dolç, es poden fer diverses variacions a aquest plat afegint ingredients com bolets, espinacs o tomaquet sec. A més, en altres regions de França es preparen altres variants de quiche amb ingredients locals.

Suggeriments de servei i presentació

La Quiche Lorraine es pot servir tant calenta com a temperatura ambient, i és ideal per a un dinar lleuger acompanyat d’una amanida. Es pot presentar tallada en porcions individuals o com a tarta sencera per compartir en ocasions especials.

Guarnicions i acompanyaments

Per acompanyar la Quiche Lorraine, es poden servir assortiments de verdures a la graella, patates rosses al forn o una salsa de tomàquet casolana. També s’acompanya molt bé amb vins blancs secs o rosats.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

Malgrat ser un plat ric i calòric pel seu contingut de nata i formatge, la Quiche Lorraine també ofereix proteïnes gràcies als ous i al bacon o pernil dolç. Consumit amb moderació, pot formar part d’una dieta equilibrada i variada.

 

Feu un comentari