Quiche de Porros i Gambes
Quiche de porros i gambes és una recepta clàssica de la cuina francesa que combina la cremositat dels ous i la nata amb el sabor dels porros i les gambes. Aquest plat és perfecte per a un dinar o sopar sofisticat i deliciós.
Origen
L’origen de la quiche es remunta a la regió de Lorena, a França, on era coneguda com a “küche” o “kuchel” i era un plat típic de pagesos. Amb el pas del temps, es va popularitzar arreu del país i avui en dia és un clàssic de la gastronomia francesa.
Ingredients
- 400 g de porros
- 200 g de gambes
- 1 paquet de pasta brisa
- 4 ous
- 200 ml de nata líquida
- Sal i pebre al gust
Mètode de preparació
- Preescalfar el forn a 180ºC.
- Netejar i tallar els porros en rodanxes fines i saltar-los en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tendres.
- En una altra paella, saltar les gambes amb una mica d’oli fins que estiguin cuites.
- Extendir la pasta brisa en un motlle i punxar-la amb una forquilla.
- Batre els ous amb la nata, sal i pebre al gust.
- Afegir els porros i les gambes a la barreja d’ous i nata i remenar bé.
- Versar la barreja sobre la pasta brisa i enfornar durant uns 30-35 minuts fins que la superfície estigui daurada.
- Deixar refredar una mica abans de servir.
Variacions
Les variacions i diferències regionals de la quiche són infinites, ja que es pot combinar amb una gran varietat d’ingredients com formatge, verdures, bolets o fins i tot carns. Els suggeriments de servei i presentació inclouen servir la quiche amb una amanida fresca o una reducció de vinagre balsàmic. Com a guarnicions i acompanyaments, pots afegir herbes fresques com cibulet o julivert.
Beneficis per a la salut
Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍
Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!
Descobreix ara, fes clic aquí