Origen
El quiche és un plat tradicional de la cuina francesa originari de la regió de Lorena. Aquesta preparació es basa en una base de pasta brisa o pasta fullada omplerta amb una mescla de ous, crema i diferents ingredients, com ara formatges i verdures. Els quiches són tant versàtils que es poden fer amb una gran varietat de combinacions, com el que t’expliquem avui: quiche de formatges i poma.
Ingredients
- 1 làmina de pasta brisa o pasta fullada
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- 100 g de formatge gruyère ratllat
- 100 g de formatge brie tallat a daus petits
- 1 poma verda tallada a rodanxes primes
- Sal i pebre al gust
Mètode de preparació
1. Preescalfa el forn a 180°C.
2. Estén la pasta brisa o fullada en un motlle i pica el fons amb una forquilla.
3. Bate els ous amb la nata i salpebra al gust.
4. Afegeix els formatges ratllats i remena bé la barreja.
5. Aboca la barreja sobre la base de pasta i distribueix les rodelles de poma per sobre.
6. Enforna durant uns 30-35 minuts, fins que el quiche estigui daurat i cuit.
Variacions
Prova a afegir fruits secs com nous o panses al teu quiche per aportar més textura i sabor. A l’hora de servir, acompanya el plat amb una amanida lleugera i un bon vi blanc.
Beneficis per a la salut
El quiche de formatges i poma és una opció deliciosa i equilibrada, ja que conté proteïnes dels ous i formatges, a més de fibra de la fruita. A més, les pomes aporten vitamines i minerals essencials per a la nostra salut. És important consumir-lo amb moderació, ja que els formatges poden ser alts en greixos saturats.