Quiche de brocolí i formatge roquefort

 

La quiche de bròquil i formatge Roquefort és una recepta deliciosa i versàtil que combina la suavitat del bròquil amb el característic sabor intens del formatge Roquefort. Aquest plat és ideal per a un àpat principal o un aperitiu sofisticat.

Origen

L’origen de la quiche es remunta al s. XVI a la regió de Lorena, França, on es preparava com un pastís salat amb una base de pasta brisa plena de ingredients saborosos.

Ingredients

  • 1 pasta brisa pre-feta
  • 1 bròquil mitjà
  • 150g de formatge Roquefort
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • sal i pebre al gust

Mètode de preparació

  1. Preescalfar el forn a 180ºC.
  2. Estendre la pasta brisa en un motlle per a quiche.
  3. Bullir el bròquil fins que estigui tendre i tallar-lo a trossos.
  4. Col·locar el bròquil i el formatge Roquefort a la base de la pasta brisa.
  5. Batre els ous amb la nata, sal i pebre.
  6. Versar la mescla sobre el bròquil i el formatge.
  7. Hornar durant uns 30-35 minuts fins que estigui daurat.

Variacions i diferències regionals

La quiche de bròquil i formatge Roquefort es pot adaptar a gustos i preferències personals. Es pot afegir bacon cruixent, ceba caramellitzada o altres tipus de formatge per donar-li un toc diferent.

Suggeriments de servei i presentació

Aquesta quiche és deliciosa servida calenta o a temperatura ambient. Es pot acompanyar amb una ametlla amargant i una amanida verda per a un toc fresc i equilibrat.

Guarnicions i acompanyaments

La quiche de bròquil i formatge Roquefort es combina bé amb una amanida, pa artesà o fins i tot una sopa lleugera com a primera plat. Els acompanyaments frescos contrasten bé amb la riquesa del formatge.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

Aquesta quiche proporciona una bona dosi de proteïnes, vitamines i calci gràcies als seus ingredients principals. La combinació del bròquil i el formatge Roquefort ofereix una experiència gustativa única i beneficis nutricionals valuables.

 

Feu un comentari