Origen
La quiche és un plat tradicional francès que data del segle XVI, originari de la regió de Lorena. Aquesta preparació consisteix en una pasta de pasta frolla que es cobreix amb una barreja de ous i crema, i que pot contenir diversos ingredients segons les preferències del cuiner.
Ingredients
- Base de massa frolla
- Bolets variats (xampinyons, ceps, etc.)
- Ous
- Crema de llet
- Ceba
- Formatge ratllat
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Mètode de Preparació
- Preescalfar el forn a 180 ºC.
- Estendre la massa frolla en un motlle per a pastissos.
- Sofregir la ceba i els bolets en una paella amb oli d’oliva fins que estiguin tendres.
- En un bol, batre els ous i la crema de llet, afegir sal, pebre i el formatge ratllat.
- Posar la ceba i els bolets sobre la base de massa frolla i cobrir-los amb la mescla d’ous i crema.
- Enfornar durant 30-40 minuts fins que la superfície estigui daurada.
- Deixar refredar una mica abans de servir.
Variacions
La quiche de bolets es pot personalitzar segons els gustos de cada persona. Podeu afegir altres ingredients com verdures, pernil, formatge roquefort o fins i tot fruits secs com nous o pinyons per donar-li un toc diferent. A la hora de servir, podeu acompanyar la quiche amb una amanida fresca i un bon got de vi blanc.
Beneficis per a la Salut i Valor Nutricional
La quiche de bolets és una opció saludable ja que els bolets estan carregats d’antioxidants i minerals beneficiosos per al cos.
A més, aporta proteïnes de qualitat gràcies als ous i al formatge, i els nutrients de la ceba i altres ingredients vegetals completen una alimentació equilibrada. Cal recordar, però, que l’ús moderat de la pasta frolla i el formatge ajudarà a mantenir un plat salutable i nutritiu.