Avui us vull parlar d’una recepta deliciosa: quallada de foie amb poma. Aquest plat combina la suavitat del foie amb la frescor de la poma, creant una explosió de sabors increïble al paladar.
Origen
La quallada de foie amb poma és una recepta tradicional de la cuina catalana que es remunta segles enrere. És un plat típicament hivernal que es prepara sobretot durant les festes de Nadal i Cap d’Any.
Ingredients
- Foie
- Pomes
- Panses
- Nous
- Sal i pebre
- Vi de Oporto
Mètode de preparació
La preparació de la quallada de foie amb poma és bastant senzilla.
Primer, s’ha de saltar el foie i després es barreja amb les pomes, les panses i les nous.
Tot es condimenta amb sal, pebre i un raig de vi de Oporto.
La mescla s’enforna fins que estigui ben cuinada i coronada amb unes làmines de poma caramel·litzada.
Variacions
Per a variar la recepta de quallada de foie amb poma, es poden afegir fruites seques com albercocs o figues, o fins i tot un toc de licor per donar-li un sabor diferent.
Guarnicions i acompanyaments
A l’hora de servir, es pot acompanyar amb una mica de melmelada de fruites vermells i torradetes. A més, és un plat que es pot acompanyar amb un vi dolç com ara un vi de Xerez o un Moscatell.
Beneficis per a la salut
En quant als beneficis per a la salut i valor nutricional, la quallada de foie amb poma és una font rica en proteïnes i greixos saludables. No obstant això, cal tenir en compte que és un plat calòric i es recomana consumir-lo de manera moderada com a part d’una dieta equilibrada.