Pudding de poma de l avia manolita

 

El Pudding de Poma de l’Àvia Manolita és una recepta tradicional catalana que porta molts anys passant de generació en generació. Aquest postre, amb arrels antigues, és una delícia que ha agradat a grans i petits durant anys. Avui et compartim la recepta d’aquesta meravella culinària.

Origen

L’origen del Pudding de Poma de l’Àvia Manolita es remunta a les tradicions culinàries catalanes del segle passat. És una recepta que solia ser preparada per les àvies i mare de família per endolcir els àpats en ocasions especials.

Ingredients

  • 3 pomes grans
  • 200g de pa vell
  • 4 ous
  • 1/2 litre de llet
  • 150g de sucre
  • Canyella en pols
  • Maionesa casolana

Mètode de preparació

Per començar, pelem i triturem les pomes juntament amb el pa. En un bol, bateguem els ous i afegim la llet, el sucre i una mica de canyella. Barregem bé fins obtenir una massa homogènia i afegim la pasta de poma i pa. Barregem tot bé i col·loquem la barreja en un motlle apte per al forn. Coure uns 40 minuts a 180 graus.

Variacions i diferències regionals: Aquesta recepta pot variar lleugerament segons la regió de Catalunya on es prepari. Algunes famílies hi afegixen nous o panses per donar-li un toc extra.

Suggeriments de servei i presentació: Es pot servir fred o calent, acompanyat de maionesa casolana per donar-li un toc especial.

Guarnicions i acompanyaments: Es pot acompanyar amb una boleta de gelat de vainilla o fruita fresca tallada.

Beneficis per a la salut i valor nutricional: Les pomes són riques en antioxidants i fibra, i aquest postre, tot i la seva dolçor, pot ser un caprici ocasional saludable.

 

Feu un comentari