Rostit de gall d indi amb herbes de provença

 

Origen

L’origen d’aquest plat es troba a la regió de Provença, al sud-est de França, una zona rica en herbes aromàtiques que defineixen la seva culinària.

Ingredients

  • Gall d’indi sencer
  • Herbes de Provença (tomillo, romaní, orenga)
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Mètode de preparació

Per a preparar aquest rostit de gall d’indi amb herbes de Provença, cal seguir els passos següents:

  1. Preescalfar el forn a 180 ºC.
  2. Untar el gall amb oli d’oliva i sazonar amb les herbes de Provença, la sal i el pebre.
  3. Col·locar el gall en una safata per al forn i rostir durant aproximadament 2 hores.
  4. Un cop cuit, deixar reposar abans de tallar i servir.

Variacions i diferències regionals

En funció de la regió on es prepari aquest plat, poden existir variacions en les herbes utilitzades per condimentar el gall d’indi.

Suggeriments de servei i presentació

Es recomana servir aquest plat tradicional acompanyat d’una guarnició de verdures rostides i un bon vi de la regió.

Guarnicions i acompanyaments

Com a guarnició, podeu optar per puré de pastanaga, patates rostides o una amanida fresca.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

Aquest rostit de gall d’indi amb herbes de Provença és una opció saludable i rica en proteïnes, vitamines i minerals essencials per al cos.

 

Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍

Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!

Descobreix ara, fes clic aquí

Feu un comentari