Sopa de fredolics

Sopa de Fredolics

Origen

La sopa de fredolics és una recepta típica de la cuina catalana, que destaca per la seva simplicitat i gust exquisit. Els fredolics són bolets petits i tendres que aporten un sabor únic a aquest plat tradicional. Aquesta sopa és especialment apreciada durant els mesos d’hivern, quan els bolets estan de temporada.

Ingredients

  • 300g de fredolics frescos
  • 1 porro, picat
  • 2 pastanagues, tallades en daus
  • 1 patata mitjana, tallada en daus
  • 1 litre de brou de verdures
  • Sal i pebre al gust
  • 2 cullerades d’oli d’oliva extra verge
  • Julivert fresc per decorar

Mètode de preparació

  1. Neteja bé els fredolics i talla’ls a trossos petits.
  2. Pica el porro, les pastanagues i la patata en brounoixos.
  3. En una cassola, sofregeix el porro amb una mica d’oli fins que estigui tou.
  4. Afegeix les pastanagues i la patata i deixa-ho coure uns minuts.
  5. Incorpora els fredolics i remena bé.
  6. Afegeix el brou de verdures i deixa-ho bullir durant uns 20 minuts, fins que les verdures estiguin tendres.
  7. Rectifica de sal i pebre i decora amb julivert fresc abans de servir.

Variacions i diferències regionals

  • A la zona del Montseny, és comú afegir una mica de crema de llet a la sopa per donar-li una textura més cremosa.
  • A la Garrotxa, alguns cuiners afegeixen una mica de pernil o botifarra per enriquir el sabor.
  • A les comarques del Penedès, és habitual afegir un raig de vi blanc durant la cocció per intensificar els sabors.

Suggeriments de servei i presentació

  • Serveix la sopa calenta, decorada amb julivert fresc i un raig d’oli d’oliva.
  • Acompanya el plat amb crostons de pa torrat per absorbir el brou.
  • Per a una presentació més elegant, pots servir la sopa en bols individuals amb una mica de formatge parmesà ratllat per sobre.

Guarnicions i acompanyaments

  • Una amanida fresca amb fulles verdes i vinagreta complementa molt bé aquesta sopa.
  • Un plat de formatge o una taula de canapès poden ser una bona opció per acompanyar aquest plat.
  • Un vi blanc sec és una excel·lent opció per acompanyar la sopa de fredolics.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

  • Els fredolics són baixos en calories i rics en nutrients com vitamines del grup B, potassi, fòsfor i ferro.
  • La combinació de verdures aporta fibra i antioxidants que ajuden a mantenir un sistema digestiu saludable.
  • El brou de verdures és una font de nutrients essencials que ajuden a mantenir l’organisme hidratat.

Feu un comentari