Salmó amb salsa tàrtara

Origen

El salmó amb salsa tàrtara és un plat tradicional de la cuina europea amb origen a la regió de la Bretanya, França. Es considera una opció exquisida i saludable, perfecta per als amants del peix. La salsa tàrtara, amb la seva barreja de sabors, complementa perfectament el sabor del salmó.

Ingredients

  • 4 filets de salmó
  • 2 ous durs
  • 1 ceba petita
  • 4-5 pickles
  • 2 cullerades de mostassa
  • 2 cullerades de salsa de magrana
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Mètode de preparació

  1. Preparació de la salsa tàrtara:

    • Pica finament els ous durs, la ceba i els pickles.
    • En un bol, barreja els ingredients picats amb la mostassa i la salsa de magrana.
    • Afegeix una mica de sal i pebre al gust i barreja bé fins a obtenir una textura homogènia. Reserva la salsa.
  2. Preparació del salmó:

    • Salpebra els filets de salmó per ambdós costats.
    • Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella a foc mitjà.
    • Afegeix els filets de salmó i cou-los durant 4-5 minuts per cada costat, o fins que estiguin al teu gust.
  3. Presentació:

    • Serveix els filets de salmó acompanyats de la salsa tàrtara. Pots afegir una mica de salsa per sobre del salmó o servir-la a part perquè cada comensal se’n pugui posar al seu gust.

Variacions i diferències regionals

  • Aquest plat es pot preparar amb altres tipus de peix com la tonyina o el lluç.
  • A França, és comú afegir capers a la salsa tàrtara per donar-li un toc extra de sabor.
  • En algunes regions, s’afegeix una mica de suc de llimona a la salsa per refrescar-la.

Suggeriments de servei i presentació

  • Acompanya el plat amb una amanida fresca de fulles verdes i una guarnició de verdures a la graella, com espàrrecs o carxofes.
  • Pots decorar el plat amb una mica de julivert o anet picat per donar-li un toc de color.

Guarnicions i acompanyaments

  • Patates rostides o bullides.
  • Arròs basmati o salvatge.
  • Pasta integral amb una mica d’oli d’oliva i all.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

  • El salmó és ric en àcids grassos omega-3, que ajuden a reduir el risc de malalties cardíaques i millorar la salut del cervell.
  • És una excel·lent font de proteïna, vitamines del grup B i minerals com el seleni i el fòsfor.
  • La salsa tàrtara, amb els seus ingredients naturals, afegeix pocs calories i molta satisfacció al plat.

Feu un comentari