Rodó de vedella bruneta amb ceps

Origen

El rodó de vedella bruneta amb ceps és un plat tradicional de la cuina catalana que combina la tendresa de la vedella amb l’intens sabor dels ceps, un bolet molt apreciat per la seva textura i aroma característics. Aquesta recepta té les seves arrels en la gastronomia rica i variada de la regió.

Ingredients

Vedella bruneta
Ceps frescos
Ceba
All
Vermut blanc
Caldo de carn
Oli d’oliva
Sal i pebre

Mètode de preparació

1. En primer lloc, talleu la vedella en rodanxes fines i salseu-les amb sal i pebre al gust .

2. Seguidament, peleu i talleu la ceba i l’all en daus petits i talleu els ceps en làmines .

3. En una cassola amb oli d’oliva calent, daureu la ceba i l’all fins que estiguin tendres .

4. A continuació, afegiu les rodanxes de vedella i sofregiu-les fins que estiguin ben marcades .

5. Incorporeu els ceps i el vermú blanc i deixeu coure lentament .

6. Finalment, afegiu el caldo de carn i deixeu reduir fins aconseguir una salsa ben concentrada .

Variacions i diferències regionals

Les variants d’aquest plat poden incloure l’ús de diferents tipus de bolets, com rovellons o fredolics, per proporcionar matisos de sabor únics. A algunes regions, es pot afegir una mica de crema de llet o mantega per a una salsa més cremosa.

Suggeriments de servei i presentació

Per acompanyar aquest deliciós rodó de vedella amb ceps, es recomana servir-ho amb un puré de patates casolà i una amanida fresca amb vinagreta. Per a una presentació més refinada, podeu decorar el plat amb julivert fresc picat i fulles de tímia.

Guarnicions i acompanyaments

A banda de les guarnicions suggerides, aquest plat també es pot acompanyar de verdures a la planxa, arròs blanc o fins i tot una cremosa polenta. Un bon vi negre estructurat serà el complement perfecte per ressaltar els sabors de la vedella i els ceps.

Beneficis per a la salut i valor nutricional

El rodó de vedella bruneta amb ceps és una excel·lent font de proteïnes magres i minerals com el ferro i el zinc. Els ceps, d’altra banda, aporten fibra, vitamines del grup B i antioxidants. Aquest plat equilibrat és una opció saludable per mantenir una dieta variada i equilibrada.

Feu un comentari