El deliciós món del risotto de ceps
Avui us vull parlar d’una de les receptes més delicioses i reconfortants de la cuina italiana: el **risotto de ceps**. Aquest plat, amb les seves arrels a la regió del Piemont, ha conquistat els paladars de molts amants de la gastronomia a tot el món.
Origen
El **risotto de ceps** té les seves arrels a la regió del Piemont, al nord d’Itàlia. És una recepta tradicional que es basa en l’ús d’**arròs Arborio**, conegut per la seva capacitat d’absorbir els sabors dels ingredients amb els quals es cuina.
Ingredients
- **Arbóris**: 300g
- Ceps frescos: 200g
- Ceba: 1 unitat
- Vi blanc: 100ml
- Caldo de **verdures**: 1 litre
- Formatge parmesà ratllat: al gust
- Mantega: 50g
- Oli d’oliva: al gust
- **Sal** i pebre negre: al gust
Mètode de preparació
- En una cassola, sofregim la ceba picada en mantega i oli fins que estigui transparent.
- Afegim els ceps tallats a làmines i els saltegem durant uns minuts.
- Incorporem l’arròs i el deixem torrar lleugerament.
- Després, afegim el vi blanc i deixem que s’evapori l’alcohol.
- Anem afegint el caldo de **verdures** poc a poc, remenant constantment fins que l’arròs estigui cuit i cremós.
- Rectifiquem de **sal** i pebre i afegim el formatge parmesà ratllat al gust.
- Deixem reposar uns minuts abans de servir.
Variacions
El **risotto de ceps** és una recepta versàtil que es presta a moltes variacions. Podeu provar de substituir els ceps per altres tipus de bolets o afegir ingredients com tòfona per donar-li un toc més sofisticat.
Guarnicions i acompanyaments
Per a un servei elegant, podeu emportar el **risotto de ceps** en una terrina de fang i decorar-lo amb fulles de persil i més formatge parmesà ratllat. Acompanyeu-lo amb un bon vi blanc com un Chardonnay o un **Pinot Grigio**.
Com a guarnició, podeu afegir uns trossets de ceps saltejats o un toc de mantega amb herbes fresques com l’alfàbrega o el romaní.
Els **risottos** són una opció saludable i equilibrada, ja que contenen una bona proporció d’**amidó** de l’arròs juntament amb la fibra dels ceps. A més, els bolets són rics en **proteïnes**, **vitamines** del complex B i minerals com el **potassi** i el **fòsfor**.
“`
Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍
Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!
Descobreix ara, fes clic aquí