Rap al vapor amb all i oli de tomàquet

Rap al vapor amb all i oli de tomàquet és un plat deliciós i saludable que es pot preparar fàcilment a casa. Aquest peix blanc té un sabor suau i delicat que es realça amb els aromes de l’all i el tomàquet. A més, la cocció al vapor manté les propietats nutricionals del rap, convertint-lo en una opció ideal per a aquells que segueixen una dieta equilibrada.

Origen

El rap al vapor amb all i oli de tomàquet és un plat típic de la cuina mediterrània, coneguda per la seva simplicitat i els seus ingredients frescos. Aquesta recepta combina els sabors tradicionals de la regió amb una tècnica de cocció saludable, que fa que el rap sigui tendre i suculent.

Ingredients

  • 4 filets de rap
  • 2 grans d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva

Mètode de preparació

  1. Pelar i tallar els alls en làmines fines.
  2. Tallar els tomàquets a rodanxes i reservar.
  3. En una olla a vapor, col·locar els filets de rap i afegir-hi les làmines d’all.
  4. Col·locar les rodanxes de tomàquet sobre el peix.
  5. Condimentar amb sal, pebre i un raig d’oli d’oliva.
  6. Tapar l’olla i deixar coure al vapor durant uns 10-15 minuts, fins que el rap estigui cuit i es desfaci amb facilitat.
  7. En un robot de cuina, preparar una salsa all-i-oli amb els tomàquets i els alls, fins que quedi una textura suau i homogènia.
  8. Servir el rap al vapor amb la salsa all-i-oli de tomàquet per sobre.

Variacions

Per variar aquesta recepta, es pot afegir herbes aromàtiques fresques com el julivert o l’alfàbrega per donar-li un toc més intens. A més, es pot acompanyar amb una guarnició de verdures a la planxa o una amanida lleugera.

Per servir i presentar aquest plat, es recomana col·locar els filets de rap amb la salsa all-i-oli de tomàquet en un plat fons i decorar amb fulles de julivert fresc per donar-li un toc de color i frescor.

Guarnicions

Com a guarnició i acompanyament, es poden servir patates al forn, arròs blanc o cous-cous, que combinen a la perfecció amb el rap al vapor. A més, una copa de vi blanc sec pot ser el complement ideal per a aquest plat.

Beneficis per a la salut

Els beneficis per a la salut d’aquesta recepta són nombrosos, ja que el rap és ric en proteïnes de qualitat, àcids grassos Omega-3 i minerals com el fòsfor i el calci. A més, la cocció al vapor permet mantenir intactes les propietats nutricionals del peix, convertint-lo en una opció saludable i lleugera per a tota la família.

Feu un comentari