Bunyols de Bacallà: Una Deliciosa Receta Tradicional

Bunyols de Bacallà: una delícia mediterrània

Els bunyols de bacallà són un plat tradicional de la cuina mediterrània que es gaudeix principalment a Catalunya i altres regions costaneres. Aquesta delícia fregida és perfecta per a qualsevol ocasió, ja sigui com a aperitiu, acompanyament o plat principal.

Orígens i història

El bacallà és un dels ingredients estrella d’aquest plat. El seu origen es remunta a les cultures pesqueres que van veure en aquest peix assecat una opció versàtil i saborosa. Els bunyols de bacallà van evolucionar a partir de receptes tradicionals que es van transmetre de generació en generació.

Ingredients necessaris

  • Bacallà desfet
  • Farina de gra
  • Ous
  • Cervesa
  • Ceba
  • Safra
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació

La preparació dels bunyols de bacallà és relativament senzilla. En un bol, es barregen farina de gra i ous fins a aconseguir una massa homogènia. S’afegeix cervesa per donar lleugeresa i es deixa reposar. Mentrestant, es daura la ceba amb safra en una paella amb oli d’oliva.

Un cop la massa està llesta, s’hi incorpora el bacallà desfet</strong i la ceba daurada. S’escalfa una paella amb oli abundant i s’hi van deixant caure cullerades de la massa, formant els característics bunyols. S’han de coure fins que estiguin daurats i cruixents.

Per acompanyar

Els bunyols de bacallà són deliciosos per si sols, però es poden acompanyar amb salses variades com allioli, romesco o salsa de tomàquet. Són un aperitiu perfecte per a reunions socials o simplement per gaudir en família.

Així que la propera vegada que tinguis ganes de sorprendre als teus convidats amb un plat tradicional i exquisit, anima’t a preparar uns bunyols de bacallà. La seva textura crujent i el sabor intens del bacallà els faran convertir-se en un favorit instantani.

Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍

Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!

Descobreix ara, fes clic aquí

Feu un comentari