Bunyols de Bacallà: una delícia mediterrània
Els bunyols de bacallà són un plat tradicional de la cuina mediterrània que es gaudeix principalment a Catalunya i altres regions costaneres. Aquesta delícia fregida és perfecta per a qualsevol ocasió, ja sigui com a aperitiu, acompanyament o plat principal.
Orígens i història
El bacallà és un dels ingredients estrella d’aquest plat. El seu origen es remunta a les cultures pesqueres que van veure en aquest peix assecat una opció versàtil i saborosa. Els bunyols de bacallà van evolucionar a partir de receptes tradicionals que es van transmetre de generació en generació.
Ingredients necessaris
- Bacallà desfet
- Farina de gra
- Ous
- Cervesa
- Ceba
- Safra
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació
La preparació dels bunyols de bacallà és relativament senzilla. En un bol, es barregen farina de gra i ous fins a aconseguir una massa homogènia. S’afegeix cervesa per donar lleugeresa i es deixa reposar. Mentrestant, es daura la ceba amb safra en una paella amb oli d’oliva.
Un cop la massa està llesta, s’hi incorpora el bacallà desfet</strong i la ceba daurada. S’escalfa una paella amb oli abundant i s’hi van deixant caure cullerades de la massa, formant els característics bunyols. S’han de coure fins que estiguin daurats i cruixents.
Per acompanyar
Els bunyols de bacallà són deliciosos per si sols, però es poden acompanyar amb salses variades com allioli, romesco o salsa de tomàquet. Són un aperitiu perfecte per a reunions socials o simplement per gaudir en família.
Així que la propera vegada que tinguis ganes de sorprendre als teus convidats amb un plat tradicional i exquisit, anima’t a preparar uns bunyols de bacallà. La seva textura crujent i el sabor intens del bacallà els faran convertir-se en un favorit instantani.
Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍
Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!
Descobreix ara, fes clic aquí