Salsa de calçots i calçotada

 

Descobreix com preparar una deliciosa salsa de calçots per acompanyar els teus calçots a la calçotada. Aquesta recepta tradicional és perfecta per gaudir d’un àpat típic de la gastronomia catalana.

Origen

Els calçots són una ceba tendra i dolça que es cull a Catalunya. La calçotada és una tradició gastronòmica pròpia de la regió de Tarragona i se celebra durant l’hivern. Es diu que va ser inventada per uns pagesos de Valls a finals del segle XIX.

Ingredients

  • Calçots
  • Ametlles torrades
  • Tomàquet
  • Oli d’oliva
  • Sal

Mètode de Preparació

  1. Gril·la els calçots fins que estiguin ben torrats per fora.
  2. Pela’ls i tritura’ls juntament amb les ametlles torrades, el tomàquet, una mica d’oli i sal.
  3. Ajusta la textura amb més oli si cal.
  4. Serveix la salsa a temperatura ambient.

Variacions i Diferències Regionals

Depenent de la zona, la salsa de calçots pot variar en algunes de les seves preparacions. Algunes receptes fan servir panses o avellanes en comptes d’ametlles, i altres afegeixen una mica de vinagre per donar-li un toc àcid.

Suggeriments de Servei i Presentació

Acompanya la salsa de calçots amb una torrada de pa de pagès i un bon vi negre. La presentació en un plat de fusta pot donar un toc rústic a l’aperitiu.

Guarnicions i Acompanyaments

A part dels calçots a la brasa, pots servir la salsa també amb altres plats com carns a la brasa o verdures a la planxa. És una opció deliciosa per aportar un sabor diferent als teus àpats.

Beneficis per a la Salut i Valor Nutricional

Els calçots són rics en fibra i vitamina C, essencials per al bon funcionament del nostre organisme. La salsa de calçots és una manera saludable i saborosa de gaudir d’aquest aliment tant apreciat a Catalunya.

 

Creus que et falta alguna cosa en la teva cuina?
🔍

Descobreix-ho aqui i porta les teves receptes a un altre nivell!

Descobreix ara, fes clic aquí

Feu un comentari